Babafürdető és babakrém a gyógynövények gyengédségével

A Györgytea két új gyógynövényes terméke elsősorban a babáknak készült, de érzékeny bőrű felnőttek is nyugodtan alkalmazhatják mind a babafürdetőt, mind pedig a babakrémet. Mindkét termék elérhető a Bükki Gyógytea Webáruházban is.

Kakukkfüves babafürdető – natúrkozmetikum

Szabó Gyuri bácsi 2 éves korig általános immunerősítésre a kakukkfüves fürdőt javasolja. Mivel a gyerekeknek még tágabbak a pórusaik, a kakukkfű illóolaja könnyebben felszívódik a bőrön keresztül. Ennek a házi praktikának a tovább gondolásából, illetve továbbfejlesztéséből született meg Lopes-Szabó Zsuzsa új terméke, a Kakukkfüves babafürdető.

A babafürdető mesterséges illatanyagot és színezéket nem tartalmaz. Két ismert gyógynövény kivonatának jótékony hatásai adódnak össze ebben a termékben. Az egyik a bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő kamilla, a másik pedig a frissítő, fertőtlenítő, immunrendszert is támogató kakukkfű. Utóbbi gyógynövénynek a légúttisztító hatása is érvényesül a fürdetés során. Az optimális hatás eléréséhez 10-20 percnyi fürdőzés ajánlott. A fürdetőnek fontos összetevője az extra szűz olívaolaj is, mely gyengéden táplálja a bőrt és vitaminokban gazdag.

A Kakukkfüves babafürdető kíméletesen tisztít, miközben védi és hidratálja is a babák bőrét. Újszülöttek fürdetésére is alkalmazható. Hajmosásra is kiváló.

Babakrém körömvirág-kivonattal

A babakrémet elsősorban fürdetés vagy pelenkázás után javasoljuk alkalmazni. A krém a fürdetőhöz hasonlóan szintén natúrkozmetikum, mesterséges illatanyagot és színezéket nem tartalmaz. Fő hatóanyagait a körömvirág adja, mely nyugtatja és puhává varázsolja a babák bőrét, megszünteti a kipirosodást és az esetleges gyulladást. A krémbe került cink-oxid egy természetes fertőtlenítő, sebgyógyító, antibakteriális hatású összetevő, melynek szintén van gyulladáscsökkentő hatása. Az olívaolaj itt is fontos szerepet kap: hidratálja és táplálja a bőrt. Gazdag A-, C-, D-, és E-vitaminban. A kézműves, hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj mellett sheavaj is került a krémbe, mely szintén segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát.

A Babakrém körömvirág-kivonattal kifejezetten ajánlott csecsemők és érzékeny bőrű gyermekek számára, de a felnőtteknek is jó szolgálatot tehet ez a finom illatú és tápláló krém.