Főoldal » Termékek » Egyedi teák » Citromfűlevél

Citromfűlevél

A mézfű, mely örömmel tölti meg a szívet A mentához hasonló alakú, illatos levelű citromfű nemcsak a méhek kedvence, de … Elolvasom

A mézfű, mely örömmel tölti meg a szívet

A mentához hasonló alakú, illatos levelű citromfű nemcsak a méhek kedvence, de az ember számára is számos jótékony hatással bír. Évszázadok óta ismert és nagyrabecsült gyógynövény, melyet az ókorban csípésekre, harapásokra alkalmaztak külsőleg, ma pedig elsősorban idegerősítő és nyugtató hatásáról ismert. A citromfű tea fogyasztása segíthet az alvászavarok, a kezdődő depresszió, az ideges eredetű szívpanaszok és a menstruáció előtti idegfeszültség enyhítésében.

Az emésztés segítője és a vírusok ellensége

A citromfű nemcsak az idegekre hat jótékonyan, de az emésztésünket is segíti. Serkenti a máj működését, puffadásgátló és emésztésjavító hatású. Emellett izzasztó tulajdonságának köszönhetően segít a méreganyagoktól való megszabadulásban. A benne található polifenolok antivirális tulajdonságokkal rendelkeznek, így segítik az ajakherpesz gyógyulását és csökkentik a kiújulásának gyakoriságát.

A hosszú élet titka?

Paracelsus, a híres svájci orvos úgy tartotta, a citromfű meghosszabbítja az életet. A világ legidősebb emberei közül többen is fogyasztják rendszeresen a citromfű teáját. Bár az örök élet titkát nem ígérhetjük, a citromfű tea fogyasztása mindenképpen hozzájárulhat az egészségesebb és kiegyensúlyozottabb élethez.


Citromfűlevél

Megvásárolható a Bükki Gyógytea Webáruházban 50 és 100 grammos kiszerelésben.

Elkészítése

Egy csapott evőkanál (3 g) teafüvet 2,5 dl vízzel forrázzon le, 15 perc után szűrje le. Ne használjon fémszűrőt.

Fogyasztása

Fogyassza napközben bármikor, lehetőleg ízesítés nélkül. Napi egy-három csészével korlátlan ideig iható.

Összetevők

citromfűlevél (Melissae folium)

Ellenjavallat

Gyermekeknek 1 éves kortól hígítva adható (egy teáskanál teafű, 2,5 dl vízhez).


Kapcsolódó termékek

Kakukkfüves babafürdető

Szabó Gyuri bácsi 2 éves korig általános immunerősítésre a kakukkfüves fürdőt javasolja. Mivel a gyerekeknek még tágabbak a pórusaik, a kakukkfű illóolaja könnyebben felszívódik a bőrön keresztül. Ennek a házi…

Lándzsás útifüves teakeverék

A Lándzsás útifüves teakeverék (Allergia tea) hosszú távú fogyasztása segít a pollenallergiában szenvedőknek majdnem tünetmentesen átvészelni a nehéz időszakot.

Lándzsás útifű szirup

A Lándzsás útifű szirup 7 gyógynövény erejével nyújt segítséget a torok és a légzőrendszer megbetegedéseiben.