Főoldal » Termékek » Gyógynövénykivonatok » Fekete nadálytő alkoholos kivonat

Fekete nadálytő alkoholos kivonat

A fekete nadálytő sokoldalú gyógynövény. Leggyakrabban ízületi bántalmakra, sportsérülések gyógyítására használják.

A természetes gyógymódok világa tele van kincsekkel, amelyek segíthetnek megőrizni egészségünket és javítani életminőségünket. Ilyen kincs a fekete nadálytő is, amelynek alkoholos kivonata egyre népszerűbb a természetes gyógymódokat kedvelők körében.

A fekete nadálytő (Symphytum officinale)

A fekete nadálytő egy évelő növény, amely Európában őshonos. Gyakran találkozhatunk vele nedves réteken, patakok mentén, és még a kertekben is. A növény jellegzetes lila, illetve ritkán fehér virágokkal rendelkezik, és már évszázadok óta ismert gyógyhatásaival.

Mire használjuk a fekete nadálytő alkoholos kivonatát?

Gyulladáscsökkentésre

A fekete nadálytő kivonata gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, így kiváló gyógyír ízületi fájdalomra, sportsérülések gyógyítására, zúzódásra, véraláfutás, valamint csontkinövés kezelésére. Alkalmazható a váll, a könyök, a csukló, a csípő, a térd ízületi fájdalmainak enyhítésére. Gerincfájdalmak enyhítésére is javasolt. 

Csonttörések utáni kezelésre

A Fekete nadálytő tinktúra hatékonyan segíti a csonttörések gyógyulását, népies elnevezése, a „forrasztófű” is erre utal. A kivonat elősegíti a csontenyv termelődését, így a csontok gyorsabban és szebben forrnak össze. A gipsz eltávolítása után javasolt a törött területet napi kétszer, reggel és este, legalább két héten át rendszeresen bekenni.

Bőrgyógyászati panaszok esetén

Furunkulusok, visszérgyulladás esetén is hatékony segítség a Fekete nadálytő alkoholos kivonata. Kedvező hatása az allantoinnak köszönhető, amely a granulációt és a szövetregenerációt gyorsítja.

Fájdalomcsillapításra

A fekete nadálytő hatékony fájdalomcsillapító, fejfájás esetén is segítségünkre lehet. Dörzsöljük be a fájó, lüktető részt a tinktúrával akár napi háromszor-négyszer is.


Fekete nadálytő alkoholos kivonat

Megvásárolható a Bükki Gyógytea Webáruházban.

Használata

Csak külsőleg használható! Az érintett területet naponta több alkalommal vékonyan bekenni.

Összetevők

Víz, alkohol den., izopropil alkohol, fekete nadálytő gyökér kivonat.

Ellenjavallat

Az érintett területre naponta több alkalommal vékonyan kell felvinni. Hagyni kell beszívódni.
A fekete nadálytő alkoholos kivonat csak külsőleg használható! Alkalmazása belsőleg tilos, az egészségre veszélyes!


Kapcsolódó termékek

Echinaceás alkoholos kivonat

Immunerősítésre, influenzára és egyéb vírusos megbetegedésekre, felső légúti fertőzésekre, megfázásra és gyulladások kezelésére javasolt.

Lándzsás útifüves teakeverék

A Lándzsás útifüves teakeverék (Allergia tea) hosszú távú fogyasztása segít a pollenallergiában szenvedőknek majdnem tünetmentesen átvészelni a nehéz időszakot.

Lándzsás útifű szirup

A Lándzsás útifű szirup 7 gyógynövény erejével nyújt segítséget a torok és a légzőrendszer megbetegedéseiben.