Főoldal » Termékek » Gyógynövénykivonatok » Elixír – Svédcsepp

Elixír – Svédcsepp

A Györgytea Elixír (svédcsepp) 14-féle gyógynövény alkoholos kivonata, amelynek összetevői hozzájárulhatnak a gyomor és a bélrendszer egészséges működéséhez, javíthatják az emésztést és serkenthetik az étvágyat.

A Györgytea Elixír egy gondosan összeállított, 14-féle gyógynövényből készült alkoholos kivonat, mely a svédcsepp évszázados hagyományaira építve támogatja az emésztőrendszer egészségét. A benne rejlő gyógynövények együttes ereje hozzájárulhat a gyomor és a bélrendszer harmonikus működéséhez, enyhítheti az emésztési panaszokat, és segíthet a jó közérzet megőrzésében.

A tradíció és a modern tudomány találkozása

A svédcsepp története egészen a 18. századig nyúlik vissza, amikor Dr. Claus Samst svéd orvos újra felfedezte a világ számára ezt a különleges, hagyományos „svédkeserűt”. A készítmény népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyesek eredetét egészen Paracelsusig, a 16. századi svájci természettudósig vezetik vissza. A modern korban Maria Treben, a gyógynövényes gyógyászat úttörője révén vált ismét széles körben ismertté.

A Györgytea Elixír összetevőinek titka

A Györgytea Elixír hatékonyságának kulcsa a gondosan válogatott gyógynövényekben rejlik, melyek mindegyike különleges tulajdonságokkal rendelkezik:

  • Virágos kőris: A kőrisfa kérgéből nyert manna évszázadok óta ismert emésztési problémák enyhítésére.
  • Édesgyökér: Ízjavító hatása mellett serkenti az emésztést, és jótékonyan hat a gyomorra és a nyombélre.
  • Orvosi ziliz: Nyálkaanyagai védőréteget képeznek a gyomor és a bélrendszer nyálkahártyáján.
  • Borsmenta: Frissítő, emésztést elősegítő és görcsoldó hatású.
  • Benedekfű: Javítja az étvágyat, fokozza az epe termelődését, és segíti az emésztést.
  • Kurkuma: Erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő, támogatja az immunrendszert.
  • Ánizs, fűszerkömény és keserű édeskömény: Emésztést segítő, puffadáscsökkentő és görcsoldó hatásúak.
  • Fehér kurkuma: Gyulladáscsökkentő és emésztést támogató.
  • Szegfűszeg: Kesernyés íze mellett roboráló és antiszeptikus hatású.
  • Fahéj: Étvágyjavító, emésztést serkentő, és segíthet a vércukorszint szabályozásában.
  • Tömjéngyökér: Étvágyjavító, görcsoldó, epehajtó és nyálkaoldó hatású.
  • Tárnicsgyökér: Növeli az étvágyat és támogatja az emésztést.

Hogyan segíti az emésztést a Györgytea Elixír?

„A jól működő emésztés éppolyan fontos, mint a helyes táplálkozás” – vallotta Gyuri bácsi. Sajnos a rohanó világunkban nem mindig tudunk kellő figyelmet fordítani az egészséges étkezésre és a megfelelő emésztésre. A stressz, a rostszegény táplálkozás, a mozgáshiány mind-mind hozzájárulhatnak az emésztési problémák kialakulásához.

A Györgytea Elixír összetevőinek komplex hatása révén többféleképpen is támogatja az emésztést:

  • Serkenti az étvágyat: Kiváló választás étvágytalanság, lábadozás, vagy legyengült állapot esetén.
  • Javítja az emésztést: Csökkenti a puffadást, a teltségérzetet, és epehajtó hatású.
  • Gyulladáscsökkentő: Enyhíti a bélrendszeri gyulladásokat, melyek számos emésztési probléma okozói lehetnek.

Különösen ajánljuk azoknak, akik szeretnék megelőzni az emésztési problémákat, vagy enyhe panaszok enyhítésére keresnek természetes megoldást. Hosszabb betegség után is segíthet a szervezet regenerálódásában és az étvágy visszanyerésében.


Györgytea Elixír

Megvásárolható a Bükki Gyógytea Webáruházban.

Használata

Belsőleg: napi 3 x 1 teáskanál (~ 5 ml) hígítva vízzel vagy gyümölcslével. A gyorsabb hatás érdekében hígítatlanul javasoljuk fogyasztani, például hosszabb betegség után, kiadós étkezés esetén. A nap folyamán bármikor fogyasztható, 30 perccel étkezés előtt étvágygerjesztő, 15 perccel étkezés után epehajtó, emésztésjavító. Egészségtámogatás céljából folyamatosan, szünet beiktatása nélkül fogyasztható.

Külsőleg: reumás- és izomfájdalmak esetén az érintett terület bedörzsölése vagy borogatása napi 2-3 alkalommal.

Összetevők

kőris manna (Fraxinus ornus), édesgyökér (Liqui- ritiae radix), orvosiziliz-gyökér (Althaeae radix), borsmentalevél (Menthae piperitae folium), benedekfű virágos hajtás (Cardui benedicti herba), kurkuma gyökér (Curcumae longae rhizoma), ánizstermés (Anisi fructus), keserű édesköménytermés (Foeniculi amari fructus), köménytermés (Carvi fructus), fehér kurkuma gyökér (Curcumae zedoariae radix), fahéj (Cinnamomi cortex), szegfűszeg (Caryophylli flos), tömjéngyökér (Pimpinel-lae radix), tárnicsgyökér (Gentianae radix), etil-alkohol, ivóvíz Hatóanyag-tartalom (ml) az ajánlott napi mennyiségben (3 teáskanál ~15 ml): kőris manna: 2,10; édesgyökér: 1,79; orvosiziliz-gyökér: 1,64; borsmentalevél: 1,33; benedekfű virágos hajtás: 1,18; kurkuma gyökér: 1,02; ánizstermés: 0,87; keserű édesköménytermés: 0,87; köménytermés: 0,87; fehér kurkuma gyökér: 0,87; fahéj: 0,71, szegfűszeg: 0,64; tömjéngyökér: 0,56; tárnicsgyökér: 0,56

Ellenjavallat

A készítmény etil-alkoholt tartalmaz, ezt gépkocsivezetésnél, munkavégzésnél vegye figyelembe! A készítmény terhesség, szoptatás, illetve 18 éves kor alatt nem ajánlott!


Kapcsolódó termékek

Echinaceás alkoholos kivonat

Immunerősítésre, influenzára és egyéb vírusos megbetegedésekre, felső légúti fertőzésekre, megfázásra és gyulladások kezelésére javasolt.

Herbamix válogatás

A Herbamix válogatás kis dobozkái Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember 8 kedvenc gyógynövényét rejtik, melyek bevezetik önt a gyógyteák világába.

Lándzsás útifüves teakeverék

A Lándzsás útifüves teakeverék (Allergia tea) hosszú távú fogyasztása segít a pollenallergiában szenvedőknek majdnem tünetmentesen átvészelni a nehéz időszakot.