Főoldal » Termékek » Kenőcsök, krémek » Zsályás kézápoló krém

Zsályás kézápoló krém

A Zsályás kézápoló krém egy természetes összetevőkkel gazdagított gyógynövényes krém, mely tökéletes választás bőrünk védelmére és hidratálására.

Több egyszerű kézkrémnél, különleges összetevőkkel

A kéz bőre folyamatosan ki van téve a különböző külső környezeti hatásoknak, ezért hajlamos arra, hogy kiszáradjon, akár berepedezzen.

Kezünket minden egyes nap és szinte mindenre használjuk, cipelünk, pakolunk, főzünk, gépelünk, szerelünk, kertészkedünk. Bőrünket vegyszereknek is rendszeresen kitesszük, gondoljunk csak a gyakori kézmosásra, a takarításra, vagy a mosogatásra. Az időjárás sem kíméli a kezünk bőrének egészségét és szépségét. Nyáron az erős UV-sugárzás, a klóros medencevíz, a sós tengervíz, vagy a légkondicionálás, télen az alacsony páratartalom, a száraz benti levegő, és a hideg szél száríthatja a bőrt.

A mindennapokban ezért olyan krémre van szükségünk a száraz, repedezett kéz ápolásához, amelynek összetevői lágy és hidratált érzést adnak. A természetes összetevőkkel gazdagított Zsályás kézápoló krémben minden együtt van ehhez, és még valami, amitől jóval több egyszerű kézkrémnél: a gyógynövények ereje.

(Nem csak) otthoni kézápolás a Györgyteától

A kezünk bőre más okból is különleges gondoskodást igényel. A kézfejünkön például jóval vékonyabb a bőr, mint a testünk más részein, a védőrétege pedig könnyen károsodik a külső stresszhatások miatt. Minél érettebb a bőr, annál hajlamosabb lehet arra, hogy veszítsen a nedvességtartalmából, a rugalmasságából. A tartósan viszkető, irritált, kiszáradt bőrrel feltétlenül ajánlott orvoshoz kell fordulni, hiszen többek között ekcéma vagy atópiás dermatitisz is állhat a háttérben.

A hétköznapokban azonban sokat tehetünk azért, hogy elősegítsük bőrünk szépségét, nyugalmát, regenerálódását. A kéz ápolása a mindennapi rutin fontos része, de egy gyógynövényes hidratálóval kényeztetésnek sem utolsó.

Tegyük hozzá: a Zsályás kézápoló krém nemcsak az otthoni kézápolás, hanem az utazás nélkülözhetetlen tartozéka is, télen-nyáron. A gyógynövények és a természetes összetevők bárhol, bármikor elhozhatják az enyhülést a naptól, széltől, tengervíztől vagy hideg levegőtől kiszáradt, irritált, kisebesedett bőrnek.

Kézápolás a gyógynövények erejével

A Zsályás kézápoló krémben többféle gyógynövény és különleges természetes összetevő gondoskodik a puhább, simább, rugalmasabb bőrről.

A gyógynövények közül az orvosi zsálya (Salvia officinalis) és a muskotályzsálya (Salvia sclarea) főként a bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő hatásukról ismertek. Az illóolajaik védelmezhetik a kéz bőrét a környezeti ártalmaktól, és rendszeres használat mellett segíthetnek a baktériumok vagy gombák okozta fertőzések megelőzésében is. 

A magas szaponin- és flavonoidtartalmú körömvirág (Calendula officinalis) ugyancsak a népi gyógyászat egyik legrégebben ismert, bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő gyógynövénye. Szintén elősegítheti a bőr regenerálódását és a sebgyógyulást, valamint csökkentheti a gyulladás okozta kellemetlenségeket is.

A tradicionálisan légúti panaszok enyhítésére használt édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) csakúgy a bőr barátja, kivonata csökkentheti a bőrpírt és a gyulladásos reakciókat.

Természetes összetevőkkel gazdagítva

A Zsályás kézápoló krémben a gyógynövények mellett a shea vaj, az olívaolaj és a repceolaj képviseli a hidratálásért, a puha bőr érzéséért felelős természetes összetevőket.

Az afrikai karitéfa diójából nyert sheavaj sokoldalú támogatást nyújt a kéz bőrének, gazdag zsírsav- és vitamintartalma révén segít megőrizni a nedvességtartalmát, és bőrlágyító, bőrpuhító hatásáról is ismert.

Az olívaolaj ugyancsak a hidratálás záloga, zsírsavakat és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segíthetnek megóvni a kéz bőrét a környezeti stresszhatásoktól. Akárcsak a sheavaj, szintén gazdag vitaminokban, főként A-, C-, D-, E-vitaminban. A Zsályás kézkrémbe egyenesen portugál gazdaságunkból érkezik a kézműves, hidegen sajtolt, extraszűz olívaolaj, amelyet 2024-ben a világ legjobbjai közé választottak. Az olívaolaj nem csak a konyhában kiváló alapanyag, ahogy Lopes-Szabó Zsuzsa mondja: “Az olívaolaj itt olyan természetes, mint a víz, eszik, isszák és bőrükre kenik.”

A repcemagokból nyert repceolaj hasonlóképpen gazdag vitaminokban (főként E-vitaminban) és a kéz bőrét tápláló zsírsavakban.

Könnyen, gyorsan használható

A Zsályás kézápoló krémet gyengéden masszírozzuk a kéz bőrébe. Ezt akár napi két-három alkalommal is megtehetjük, mert gyorsan felszívódik. Praktikus kiszerelése is segít a rendszeres használatban, a piperepolc vagy az éjjeliszekrény mellett kényelmesen elfér a női táskában, az irodában az asztalon, utazáskor a bőröndben, a hátizsákban.

A Zsályás kézápoló krém bármely összetevőjével szembeni allergia vagy érzékenység esetén azonban nem javasoljuk a használatát.

Görgytea Naturix tanúsítvány

Natúr termék

Mesterséges illatanyagot és színezéket nem tartalmaz.

A NATURIX tanúsítvány garanciát jelent vásárlóink számára arról, hogy a kozmetikai termék valóban a szabvány szerinti mértékben tartalmaz természetes összetevőket. Ezáltal a felhasználó egy ellenőrzött, hiteles, tanúsított rendszeren minősített olyan kozmetikai terméket kap, mely biztonságot jelent számára az összetételét és gyártását illetően.


Zsályás kézápoló krém

Megvásárolható a Bükki Gyógytea Webáruházban.

Használata

Gyengéden masszírozza be a kéz bőrébe, akár napi két-három alkalommal.

Kisgyermekektől elzárva, szobahőmérsékleten tárolja.

Összetevők

Aqua, Glycerin, Polyglyceryl-3 Dicitrate/Stearate, Alcohol, Isopropylalcohol, Salvia Officinalis Flower Extract, Salvia Sclarea Flower Extract, Salvia Sclarea Oil, Salvia Officinalis Oil, Sodium Acrylates/Beheneth-25 Methacrylate Crosspolymer and Hydrogenated Polydecene and Lauryl Glucoside, Butyrospermum Parkii Butter, Cetyl Alcohol, Phenoyethanol and Ethylhexylglycerin, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Canola Oil and Calendula Officinalis Flower Extract, Olea Europaea Oil


Kapcsolódó termékek

Fekete ribizlileveles teakeverék

Fekete ribizlileveles teakeverék gyulladásos ízületi betegségek, valamint köszvény kiegészítő kezelésére. 100%-ban természetes, adalékanyagmentes.

Elixír – Svédcsepp

A Györgytea Elixír (svédcsepp) 14-féle gyógynövény alkoholos kivonata, amelynek összetevői hozzájárulhatnak a gyomor és a bélrendszer egészséges működéséhez, javíthatják az emésztést és serkenthetik az étvágyat.

Babakrém körömvirág-kivonattal

Természetes összetevőkből készült babakrém körömvirág-kivonattal. Fürdetés és pelenkázás után nyugtatja, hidratálja és ellenállóbá teszi a bőrt.