Videó: Gyuri bácsi a stresszről

Manapság sokan szenvednek munkahelyi vagy magánéleti stressztől, de a régi időkben is szükség volt nyugtató hatású gyógynövényekre.

Gyuri bácsit ebben a videóban unokája arról kérdezi, hogy milyen gyógynövényeket használhatunk idegesség, stressz és depresszió esetén.

Citromfű: kellemes ízű nyugtató

A citromfű amellett, hogy idegerősítő és nyugtató, kellemes ízű tea készíthető belőle. Napközben is fogyasztható akár 3 csészével. Nem csak felnőttek, hígítva már gyermekek is ihatják..

Erősebb hatású gyógynövények a nap végén

Az orbáncfű klinikailag is igazolt nyugtató hatású gyógynövény, depresszió ellen is hatásos. Körültekintően kell fogyasztani, mert számos ellenjavallata van. Nem fogyaszthatja az, akinek epeköve van, illetve az aki vérhígítót szed. Ha szívgyógyszert szed, az orvosság és a tea között minimum 2 órának kell eltelnie. Az orbáncfüvet nyugtatók, altatók, antidepresszánsok mellett sem ajánljuk. Napi egy csészével fogyasztható az esti órákban.

A macskagyökér nyugtató, stresszoldó, altató hatású gyógynövény. Antidepresszánsokkal, altatókkal, alkohollal együtt nem alkalmazható. Napi egy csészével fogyasztható az esti órákban.

Gyuri bácsi azt ajánlja, hogy a macskagyökérből, illetve az orbáncfűből készült teát este fogyasszák, nem csak az altató, de figyelemcsökkentő hatása miatt.

A levendula szintén nyugtató hatású. Teájának íze kesernyés, de a gyógynövényből párolgó illóolajak is nyugtató hatással bírnak. Gyuri bácsi Az erdő csendje teakeveréke tartalmaz levendulát és orbáncfüvet is, kellemes ízű teakeverék, aminek enyhe stresszoldó hatása is van.