4 üdítő gyógytea, amit hidegen is fogyaszthatuk

Forró ital a hőségben?

Gondolta volna, hogy egy forró ital hatásosabban hűti le szervezetünket a kánikulában? A trópusi országokban nagy hagyománya van a forró tea fogyasztásának, így enyhítve a hőségérzetet. 

Tudományos magyarázat is van erre. Röviden: A szánkban található hőérzékelő receptorok a forró ital hatására jelzést küldenek az agyba, hogy az ellensúlyozza a forróságot. A válasz reakció az izzadás lesz, a szervezet így hűti magát. Végeredmény tehát az, hogy a forró ital hatásos lesz a forró nyári napokon. Egy próbát megér! (forrás: Ma is tanultam valamit)

Ha mégis a hideg ital mellett dönt

Ha nincs kísérletező kedvében, hűsítő gyógyteákat is fogyaszthat a tikkasztó hőségben. Alább összegyűjtöttünk pár kellemes ízű gyógyteát, melyek fogyasztását hidegen (is) ajánlunk.

Hidegen kiváló frissítő

Kerti grillpartik kísérőjeként vagy a vasárnapi ebéd után az emésztésünket is segíthetjük vele, nem csak a szomjunkat oltja.

Jégkockákkal az igazi

A Nyári teát arra találták ki, hogy nyáron lehűtve, esetleg jégkockával jobban viseljük a kánikulát.

Csipkeimádóknak kihagyhatatlan

Próbálta már hidegen a sűrű csipkebogyó teát?

Ahhoz, hogy jó sűrű, savanykás teát kapjunk, passzírozzuk is át az egész éjszakán át áztatott csipkebogyóhúst. Jéghidegen (is) rendkívül finom.

Egészséges hűsítő

A Citromfüves teakeverék kellemes ízű gyógynövénytea, amivel nem csak felfrissülhetünk a nagy nyári melegekben, de még az egészségünket is védi.