Milyen gyógynövényteát fogyasszak?

A gyógynövények csodás teremtmények. Egy adott növény rengeteg hatóanyagot rejt magában, és sokféle egészségügyi problémára nyújthat gyógyírt.

A csipkebogyóban rengeteg a C-vitamin, egyben érfal erősítő is. A bodza csökkenti a köhögést és nagyon jó vízhajtó. A mezei katáng teája csökkenti a vércukorszintet és az emésztésünkre is jótékonyan hat. Hogy tovább bonyolítsuk, ha összekeverjük az azonos hatású gyógynövényeket, egymást támogatják, együtt hatékonyabbak egy adott betegség kezelésében. Ez a hatás érvényesül a gyógytea keverékekben.

Biztosak vagyunk abban, hogy nem egyszerű kiválasztani azt a gyógynövényt, gyógyteakeveréket, ami gyógyír lehet a bajunkra.

Itt a segítség a választáshoz: Betegségkereső

Azért hoztuk létre oldalunkon a Betegségkeresőt, hogy segítséget nyújtsunk a választásában. ABC sorrendben szedtük az egészségügyi problémákat, és Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember tanácsai, fogyasztói visszajelzések és tapasztalatok alapján mindegyikhez ajánlunk gyógyteákat, gyógytea keverékeket, alkoholos kivonatot vagy élvezeti teákat.

A gyógynövények kiválóak az egészségmegőrzésre, betegségmegelőzésre, apróbb bajok enyhítésére. Komolyabb betegségek esetén viszont fogyasztásukat mindig orvosi felügyelet mellett ajánljuk kiegészítő kezelésként. A gyógyszeres kezelések elhagyását vagy kizárólag gyógynövényekkel való helyettesítését nem javasoljuk orvosi jóváhagyás nélkül.