Itt az Őszi csomag: központban az immunrendszer

Az őszi-téli időszakban testünknek és lelkünknek is extra támogatásra van szüksége. Legyen szó a testi egészség megőrzéséről, a lelki egyensúly megtartásáról vagy az immunrendszer erősítéséről, a természet kincsestárában található gyógynövények segítségével felkészülhetünk a kihívásokra. Ismerjük meg azokat a különleges teákat és gyógynövényeket, amelyek az Őszi egészségvédő program főszereplői.

Csalánleveles teakeverékkel készüljünk az őszi egészségmegőrzésre!

Az ősz közeledtével érdemes gondoskodnunk arról, hogy szervezetünk a legjobb állapotban várja a hidegebb hónapokat. Hogyan tehetnénk ezt meg hatékonyabban, mint egy átfogó tisztító kúrával? Erre ajánljuk a Csalánleveles teakeveréket, vagy más néven Tisztító teát. Egyedülálló, 8 különböző gyógynövényből összeállított keverékünk revitalizálja a szervezetet, tisztítja a vért és serkenti a kulcsfontosságú szervek működését. Egy hónapig tartó kúrával nemcsak az évszakváltás kihívásaira készülhetünk fel, de az immunrendszerünk erősítésének alapjait is letesszük vele.

Echinaceás alkoholos kivonat: Egy üvegben az immunvédelem négy nagykövete

Az Echinacea, vagy közismertebb nevén kasvirág, hírnevét elsősorban kimagasló immunerősítő és vírusellenes hatásának köszönheti. Nem csoda, hogy sokan fordulnak hozzá megfázásos időszakban vagy a felső légúti betegségek megelőzésére. De mi lenne, ha ezt a csodás növényt további három természetes erősítővel kombinálnánk? Az Echinaceás alkoholos kivonatba a kasvirág mellé csipkebogyót, lándzsás útifűt és homoktövis bogyót is tett a Györgytea. A kivonat adagolása is egyszerű: napi kétszer, étkezések után – például reggel és este – elegendő csupán 20-20 cseppet bevenni. Fogyaszthatjuk önmagában vagy akár egy pohár vízbe, teába vagy más italba csepegtetve.

Galagonya virágzó ágvég: A szívünk és érrendszerünk természetes pajzsa

A galagonya nem csak egy gyönyörű növény, de gyógyító tulajdonságai is kivételesek. Főként a szív és az érrendszer támogatásában mutatkoznak meg ezek a hatások. A galagonya virágzó ágvégéből készült finom tea nem csak a vérkeringés javításában segít, de az érelmeszesedés megelőzésében és a vérnyomás szabályozásában is aktív szerepet játszik. Mindezek mellett nyugtató és stresszoldó hatása révén hozzájárul a mélyebb, pihentető alváshoz is. Egy csésze ebből a gyógynövényből készült teából, és szívünk hálásan dobban majd az odafigyelésért.

Az erdő csendje tea: Egy kis nyugalom azon túl, ahol a fák susognak

Amikor a hétköznapok rohanása és zaja eluralkodik körülöttünk, néha csak egy kis menedékre vágyunk. Az erdő csendje teakeverék ezt a nyugalmat varázsolja a csészénkbe. Finom ízű, de ennél sokkal többet kínál: nyugtat, erősíti az idegeinket, segít a szívdobogás megnyugtatásában, és még a fejfájást is enyhítheti. A munkahelyi feszültségek közepette is kínálhat menedéket: csak kortyolgassuk, és érezzük, ahogy a szagos müge, a szurokfű, a levendula, az orbáncfű és a kamillavirág harmonizálja testünk és lelkünk rezgéseit.

Mezei kakukkfű: A természet immunerősítő ajándéka

Gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatása mellett az immunrendszerünk megerősítésében is kulcsszerepet játszik. Segít növelni a szervezet ellenálló képességét és átsegít minket azokon a napokon, amikor gyengeséget érzünk. Tea formájában, forrázottan a legjobb élvezni, lehetőleg étkezések előtt.

A 2023-as Egészségvédő program 4. negyedéves csomagja az ŐSZI CSOMAG, mely tartalmazza mindazokat az egyedi és keverék teákat, valamint gyógynövénykivonatot, melyeket Gyuri bácsi és Zsuzsa OKTÓBER, NOVEMBER és DECEMBER hónapokra ajánl.