Gyógyteák és egyéb javallatok karácsonyra

Ebben a cikkben nem a csodás karácsonyi ajánlatainkról lesz szó, és nem is fahéjas-gyömbéres-narancsos ízvilágban kalandozunk el. Praktikus tanácsokat adunk, hogyan enyhíthetjük a karácsonyi szezon mellékhatásait gyógyteákkal. Nézzük sorjában, milyen teákkal érdemes feltölteni a házipatikát még az ünnepek előtt.

Fenyő talpba faragása

Hosszú az út, míg elérkezik a békés, meghitt karácsony. A parkolókban kihalásos alapon kapunk helyet, a tömött boltokat küzdhetünk a magunk másfél méteréért, online rendelt csomagunk futárját várjuk már napok óta, daráljuk a mákot, takarítunk, sütünk-főzünk. Az i-re a pont a karácsonyfa befaragása a talpba és a bejgli kirepedése.

Bár sok intéznivalónk van, de szánjunk magunkra egy kis időt. Ha már tetőfokára hágott a stressz, ideje mindent félrerakni és bekapcsolni a vízforralót vagy kanalat ragadni.

Ajánlatunk a karácsonyi stresszre:

Ha fáj a gyomrunk a sok bejglitől

Megszólal a csengő, énekkel köszöntjük Jézus születését, kibontjuk az ajándékokat. Ezután már nincs más dolgunk, mint végigkóstolni mindent, ami a karácsonyi asztalon van. Ha már jól laktunk, jöhetnek a vaníliás kiflik, bejglik és más karácsonyi nyalánkságok. Ha már feszül a bendő, és az emésztőrendszerünk jelez, hogy ez talán kicsit sok volt, forraljunk egy kis vizet…

Ajánlatunk a karácsonyi emésztési bajokra:

Jót ünnepeltünk, csak a másnappal adódtak problémák

Karácsonyi finomságok mellett előkerül egy pohár bor, egy stampedli pálinka, egy pohár pezsgő, vagy több?! Ha véget ér a karácsony, hamarosan eljő a szilveszter, ahol búcsúztatjuk az óévet, ünnepeljük az újat. Ha „túl jól” sikerült az előző nap, a másnap fájdalmas lehet. Fejfájás, émelygés ellen helyezzük üzembe a vízforralót…

Ajánlatok másnaposság esetén

Fürtös menta virágos hajtás
Fürtös menta virágos hajtás

Az émelygés ellen.