Téli csomag - I. negyedéves egészségvédő csomag

Téli csomag – az egészség védelmében

A Téli csomag Gyuri bácsi és Zsuzsa 2022-es Egészségvédő programjának az 1. negyedéves csomagja, melyben január, február és március hónapokra találunk ajánlást arra vonatkozóan, hogy melyik nap milyen gyógynövényből készült teát vagy kivonatot fogyasszunk.

A Téli csomag a következő termékeket tartalmazza:

Citromfűlevél tea az ideg- és az immunrendszer támogatására

A citromfű leveléből készült kellemes ízű tea leginkább nyugtató, idegerősítő hatásáról ismert. Emellett azonban vírusgátló tulajdonságai is vannak, ezért segíthet megvédeni bennünket a vírusos fertőzésekkel szemben is. Adott napokon egy csészével kortyolgassunk el belőle a nap folyamán bármikor.

Apróbojtorján tea a máj és a vese szolgálatában

Az apróbojtorján emésztésjavító hatású, mivel a máj- és epetermelést kedvezően befolyásolja, ezért is érdemes az egyes napokon valamelyik étkezés előtt meginni a teáját. Csökkenti a gyomor és a bélrendszer gyulladásait és baktériumölő hatása is jó szolgálatot tesz emésztőrendszerünknek. A növény gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságai a húgyúti fertőzések megelőzésében is segíthetnek, de vízhajtó teájával még a vesekőképződést is megelőzhetjük.

Galagonya alkoholos kivonat a szív és az érrendszer védelmezője

A galagonya a szív gyámolítója, erősíti és nyugtatja, javítja a működését. Csökkenti a magas vérnyomást, javítja a vérkeringést, enyhe stresszoldó hatású. A galagonyának az alkoholos kivonata került a Téli csomagba, mely koncentráltabb formában tartalmazza a növény hatóanyagait. A kivonatból a meghatározott napokon legfeljebb 3×20 cseppet javasolt meginni étkezések után, magában vagy kevés folyadékban hígítva.

Csalánleveles teakeverék a márciusi tisztítókúrához

A Téli csomagba belekerült a tavaszi tisztítókúra egyik alappillére, a Csalánleveles teakeverék (Tisztító tea) is, hogy felfrissítsük és felkészíthessük szervezetünket az évszak változásaira. A teakeverék méregtelenít, javítja a veseműködést, tisztítja a nyirokrendszert és segíti az emésztést. Márciusban, egy teljes hónapon keresztül napi egy csésze Csalánleveles teakeveréket fogyasszunk reggelente, lehetőleg éhgyomorra. A tea elkortyolgatása után 10-15 perccel már reggelizhetünk is.

Téli tea a légúti panaszok megelőzésére

A Téli tea összetevői között olyan gyógynövények sorakoznak, melyek antibakteriális hatásúak, kiváló bevonószerek, nyálkahártya regenerálók, gyulladáscsökkentők, köhögéscsillapítók, immunerősítők. Mi kellhet ennél több a megfázásos hónapokban? Esetleg egy finom ízű, gőzölgő élvezeti tea a hideg estékre? A Téli tea ezt is tudja. Az ajánlott napokon kortyolgassunk el belőle egy csészével akár napközben, akár estére és engedjük, hogy átmelegítsen bennünket, miközben szervezetünk ellenállóképességét is fokozza.

A Téli csomag megvásárolható a Bükki Gyógytea Webáruházban.

Téli csomag - 2022-es I. negyedéves egészségmegőrző csomag
Téli csomag – 2022-es I. negyedéves egészségmegőrző csomag