Gyógynövények veseproblémákra

A krónikus vesebetegség vagy veseelégtelenség kialakulásához leggyakrabban cukorbetegség, magas vérnyomás, policisztás vese vagy krónikus vesegyulladás vezethet, de rendszeresen szedett gyógyszerek mellékhatásaként is jelentkezhet.

A rendszeres orvosi ellenőrzés elengedhetetlen.

Krónikus veseelégtelenség esetén csökken a vesefunkció és a salakanyagok felhalmozódnak a vérben. Ennek sokféle következménye lehet, pl. fáradékonyság, étvágytalanság, a boka és a lábszár ödémásodása, de zavart szenved a kalcium kiválasztás és a D-vitamin képződés is, ezért csontritkulás és vérszegénység is kialakulhat.

A krónikus veseelégtelenségnek 4 stádiuma különböztethető meg. Az egyes stádiumokban a tünetek száma növekszik és a beteg állapota is egyre romlik. Míg az első stádiumban a beteg szinte tünetmentes, addig a 4. stádiumban már dialízisre van szükség.

Érdemes tehát megelőznünk a vesekárosodást a gyógynövények segítségével és kis odafigyeléssel.

Mit tehetünk?

  1. Egészséges étkezés, testsúlykontroll
    Minimalizáljuk a készételek fogyasztását és lehetőség szerint friss alapanyagokat használjunk. Figyeljünk oda a sóbevitelre.
  2. Megfelelő folyadékbevitel
    Segítsük a vesék munkáját, „mossuk át” a szervezetet naponta legalább 8 pohár víz elfogyasztásával. Ezzel a vesekő kialakulásának kockázatát is csökkenthetjük. Fontos tudni, hogy a veseelégtelenség késői stádiumában a túlzott folyadékbevitel ártalmas lehet, így mindenképpen konzultáljunk a kezelőorvosunkkal.
  3. Gyógyszerek
    Figyeljünk a rendszeres gyógyszerbevitelre és válasszunk olyan gyógyszereket, melyek a veséket kevésbé károsítják. Kérjük ebben is az orvos segítségét.
  4. Szűrővizsgálatok
    Ellenőriztessük rendszeresen a vesék működését, valamint a vérnyomásunkat és a vércukorszintünket.
  5. Gyógynövények használata
    Igyunk megelőzésre heti 2 alkalommal egy csésze Mezei zsurlós teakeveréket (A vese védője) és évente legalább kétszer csináljunk végig egy 4-6 hetes tisztítókúrát a Csalánleveles teakeverékkel (Tisztító tea), napi egy csésze teát fogyasztva.

Vesebarát csomag

A már kialakult veseelégtelenség kezdeti stádiumaiban szintén alkalmazhatunk gyógynövényeket a vesefunkciók javítására. Ehhez a következőket javasoljuk inni.

  • 6 hétig egy csésze Csalánleveles teakeverék (Tisztító tea)
  • 6 hétig egy csésze tejoltó galaj teát
  • 6 hétig egy csésze Mezei zsurlós teakeverék (A vese védője)

A 3×6 hét után a teljes kúra megismételhető, szünet beiktatása nem szükséges.

A Vesebarát csomag ezt a 3 teát tartalmazza egy rövidített, 6 hetes kúrában. Mindegyik teát 2-2 hétig ajánljuk inni. A teákat legjobb reggel vagy a délelőtti órákban elfogyasztani.

Terhesség, szoptatás alatt ezeket a teákat nem javasolt inni, így a kúra sem alkalmazható.

További ellenjavallatok: szívelégtelenségben szenvedőknek, szív- és veseelégtelenségből adódó ödémák esetén a Vesebarát csomag használata nem ajánlott.

A csomag kedvezményes áron vásárolható meg a Bükki Gyógytea Webáruházban, ahol vásárlása mellé letölthető kúraleírás is jár.

Fontos megjegyezni, hogy a gyógynövényeket elsősorban kiegészítő kezelésekhez ajánljuk az orvosi terápia mellett. A gyógyszeres kezelések elhagyását vagy kizárólag gyógynövényekkel való helyettesítését nem javasoljuk orvosi konzultáció nélkül. A különböző gyógyszerek és a gyógynövények fogyasztása között mindig legyen legalább 2 óra eltérés a zavartalan felszívódás érdekében.

Ajánlott termékek: