Allergia

(por-, pollen-, állatszőr-allergia)

Por-, pollen- vagy állatszőr-allergia esetén a Lándzsás útifüves teakeveréket ajánljuk inni napi egy csészével. A teakeverék összetevői az immunrendszer működését harmonizálják. 

Porallergia esetén a teakeveréket egész évben lehet inni. Pollenallergia esetén legkésőbb a szezon előtti hónapokban ajánlott elkezdeni fogyasztani.

Gyuri bácsi javaslata szerint minden teakúra esetén érdemes először tisztítást végezni, hogy még hatékonyabb legyen a kúra. Erre a célra a Csalánleveles teakeveréket javasoljuk inni napi egy csészével legalább fél hónapig, mielőtt elkezdik inni az Allergia teát.

A Lándzsás útifüves teakeverék gyermekeknek 6 éves kortól hígítva adható egy csészével naponta. Ehhez egy csapott teáskanálnyi teafüvet 2,5 dl forrásból levett vízzel forrázzanak le, majd lefedve hagyják állni 15 percig. Gyermekeknek a tisztítókúrát még nem javasoljuk.

A lándzsás útifű levelének begyűjtése virágzás előtt történik, így nem tartalmaz pollent, ezért Gyuri bácsi abban az esetben is javasolja fogyasztani a belőle készült teakeveréket, ha valaki éppen az útifű pollenjére allergiás.

Terhesség, szoptatás alatt a Csalánleveles és a Lándzsás útifüves teakeverék fogyasztása sem ajánlott.

Ajánlott termékek