Depresszió, pánikbetegség

A gyógynövények közül az orbáncfű teája eredményesen alkalmazható depresszió, pánikbetegség esetén. Este lefekvés előtt fél-1 órával javasolt meginni egy csésze teát. Az orbáncfű csak kúraszerűen fogyasztható, legfeljebb 6 hétig. A kúra azonban 4 hét szünet után újra és újra megismételhető, amíg szükséges és indokolt.

Fontos azonban tudni, hogy az orbáncfüvet nem mindenki ihatja. Epekő esetén, illetve erős hatású vérhígító vagy véralvadásgátló gyógyszerek mellett nem alkalmazható. Azoknak sem ajánljuk, akik orvosi kezelés alatt állnak és rendszeresen fogyasztanak altató, nyugtató vagy antidepresszáns hatású gyógyszereket. Az orbáncfű lassítja a szívgyógyszerek felszívódását és csökkentheti a fogamzásgátlók hatékonyságát is. Fogyasztása tehát körültekintést igényel, minden esetben konzultáljon róla kezelőorvosával.

Az orbáncfű tea mellett napközben 1-3 csésze citromfűlevél tea vagy 1-2 csésze Az erdő csendje teakeverék fogyasztását ajánljuk, ezek is nyugtató hatásúak.

A citromfűlevél tea helyett a citromfű alkoholos kivonata is alkalmazható, naponta legfeljebb 3×20 csepp önmagában vagy kevés vízben oldva.

Ajánlott termékek