Érelmeszesedés, érszűkület

Érelmeszesedés, érszűkület esetén segíthetnek a keringést javító és az érfalakat erősítő gyógynövények.

Napi egy csésze Tyúkhúros teakeverék fogyasztása javíthatja a vérkeringést és a magas koleszterin- és trigliceridszint csökkentésében is segíthet. Fogyasztásában nem szükséges szünetet tartani, lehet inni folyamatosan is.

Érfalerősítésre erdei málnalevél és erdei szederlevél keverékét javasoljuk inni napi 1-2 csészével. Keverjék össze egyenlő arányban a kétféle levelet és ebből a keverékből készítsenek teát.

A galagonya virágzó ágvég segíti a szív munkáját, javítja a keringést, értisztító, értágító hatású és a magas vérnyomást is csökkenti. Normál vagy magas vérnyomás mellett napi rendszerességgel fogyasztható 1-2 csésze galagonya tea vagy 3×20 csepp galagonya alkoholos kivonat.

A fehér fagyöngy hasonló jó tulajdonságokkal rendelkezik. A fehér fagyöngyből azonban soha ne készítsenek forró teát. Egy evőkanál leveles hajtást 2,5 dl mészmentes hideg vízben 12 órát áztassanak, majd szűrjék le. Tartsák a teát az áztatás alatt hűtőben vagy hűvös helyen. Célszerű este beáztatni, reggel leszűrni és hidegen vagy langyosra melegítve fogyasztani, ízesítés nélkül, lehetőleg étkezés előtt.

Ajánlott termékek