Gyógynövények kismamáknak

Az alábbiakban a várandósság alatt felmerülő panaszokra ajánlunk gyógynövényeket. Ezeket a teákat csak indokolt esetben javasoljuk alkalmazni a panasz megszűnéséig.

Émelygés, hányinger esetén egy csésze fürtös menta tea fogyasztható langyosan vagy hidegen elkortyolgatva a nap folyamán bármikor. Az utolsó trimeszterben azonban már kerülni kell a használatát.

Terhességi diabétesz esetén napi egy csésze erdei szederlevél teával lehet kiegészíteni a diétát. Közvetlenül a főétkezést követően javasoljuk meginni a teát.

Idegesség, nyugtalanság esetén naponta egy csésze citromfűlevél tea segíthet oldani a feszültséget.

Magas vérnyomás esetén a galagonya virágzó ágvég tea fogyasztható naponta egy csészével.

Ödéma, vizesedés esetén bodzavirág, csipkebogyó teát fogyaszthat a kismama naponta 1-1 csészével. Magas vérnyomás esetén egy csésze galagonya tea is segíthet enyhe vízhajtó hatása miatt.

Gyomorégésre fehér akácvirág teát ajánlunk inni esti órákban fogyasztva egy csészével.

Megfázás esetén szintén a csipkebogyó és a bodzavirág tea segíthet a tünetek enyhítésében.

Húgyúti problémára, felfázásra egy csésze apróbojtorján teát javaslunk fogyasztani minden nap, amíg a panaszok fennállnak.

Gyulladás esetén ajánljuk a Kamillás teakeveréket, azonban a napi egy csésze adagot nem szabad túllépni, és folyamatosan maximum 2 hétig fogyasztható, utána 2 hét szünetet kell tartani.

Ajánlott termékek