Húgyúti problémák

Felfázásos tünetek esetén napi 2-3 csésze Apróbojtorjános teakeverék fogyasztását javasoljuk. A tea mellett fontos a bőséges folyadékfogyasztás is, amellyel a tünetek enyhíthetők.

Gyakran visszatérő felfázás, hólyaghurut, hólyaggyulladás esetén az Apróbojtorjános teakeveréket a panaszmentes időszakokban is javasoljuk inni, hetente legalább 2-3 alkalommal.

Terhesség, szoptatás alatt nem ajánlott inni. Gyermekeknek 6 éves kortól hígítva adható egy csészével naponta. Ehhez egy csapott teáskanálnyi teafüvet 2,5 dl forrásból levett vízzel forrázzanak le, majd lefedve hagyják állni 15 percig, végül szűrjék le.

Hólyaggyulladás esetén a gyulladás csökkentésére a Kamillás teakeverék is alkalmazható. A gyulladás mértékétől függően naponta 1-3 csészével fogyasztható, étkezések között. Terhesség, szoptatás alatt a napi egy csésze adagot nem szabad túllépni, folyamatosan maximum 2 hétig fogyasztható, utána 2 hét szünetet kell tartani. Gyermekeknek 6 éves kortól hígítva adható egy csészével naponta.

Hólyaggyulladásra, felfázásra a kisvirágú füzike alkoholos kivonatát is ajánljuk, nők és férfiak egyaránt fogyaszthatják, naponta legfeljebb 3×20 cseppet önmagában vagy kevés vízben oldva.

Kórházi kezelések során gyakran van szükség hólyagkatéterre, ami növelheti a húgyúti fertőzések esélyét. Ilyen esetekben is jó szolgálatot tehetnek a fenti teakeverékek, amennyiben megoldható a teák rendszeres fogyasztása a kórházi körülmények között is.

Ajánlott termékek