Influenza, megfázás

Az immunerősítő Mezei kakukkfüves teakeveréket ajánljuk napi 2-3 csészével fogyasztva, amellyel nagyon jól enyhíthetők a meghűlés, megfázás, nátha vagy az influenza tünetei. Terhesség, szoptatás alatt nem ajánlott inni. Gyermekeknek 3 éves kortól adható.

Azoknak, akik inkább az alkoholos kivonatok használatát részesítik előnyben, a mezei kakukkfű és a szurokfű alkoholos kivonatokat javasoljuk inni. Naponta legfeljebb 3×20 csepp adagolható a tinktúrákból. Az alkoholos kivonat szedése 14 éves kor alatt nem ajánlott.

Enyhe lázas állapotok esetén, izzasztó hatása miatt a bodzavirág tea fogyasztása is ajánlott, naponta 1-3 csészével. Gyermekeknek 6 éves kortól hígítva adható. Ehhez egy csapott teáskanálnyi teafüvet 2,5 dl forrásból levett vízzel forrázzanak le, majd lefedve hagyják állni 15 percig, végül szűrjék le.

Gyulladáscsökkentésre a Kamillás teakeveréket ajánljuk még, napi 1-3 csészével étkezések között fogyasztva. A teakeverék inhalálásra, gargarizálásra is alkalmazható. Terhesség, szoptatás alatt a napi egy csésze adagot nem szabad túllépni, folyamatosan maximum 2 hétig fogyasztható, utána 2 hét szünetet kell tartani. Gyermekeknek 6 éves kortól hígítva adható.

Segíthet a tünetek enyhítésében és az immunrendszer erősítésében a jóízű Téli tea is. Napi 1-3 csésze tea fogyasztható. Terhesség, szoptatás alatt nem ajánlott inni. Gyermekeknek 3 éves kortól hígítva adható.

Elhúzódó köhögésre a Tüdőfűleveles teakeveréket ajánljuk inni napi egy csészével, pár óra alatt elkortyolgatva. Terhesség, szoptatás alatt, valamint gyermekeknek 12 éves kor alatt nem ajánlott a fogyasztása.  

Ajánlott termékek