Májgyulladás (hepatitis)

Májgyulladás (hepatitis) esetén gyulladáscsökkentő, vírusgátló gyógynövényeket ajánlunk kiegészítő kezelésnek az orvosi terápia mellett.

A Kamillás teakeveréket a gyulladás csökkentésére javasoljuk inni napi 1-3 csészével. Terhesség, szoptatás alatt a napi egy csésze adagot nem szabad túllépni, folyamatosan maximum 2 hétig fogyasztható, utána 2 hét szünetet kell tartani. Gyermekeknek 6 éves kortól hígítva adható. Ehhez egy csapott teáskanálnyi teafüvet 2,5 dl forrásból levett vízzel forrázzanak le, majd lefedve hagyják állni 15 percig, végül szűrjék le.

A diófalevél teája gyulladáscsökkentő, vírusgátló, májtisztító hatású. Napi 1-2 csészével legfeljebb 6 hétig javasolt inni. A kúra 4 hét szünet után ismételhető. Erős hatású vérhígító vagy véralvadásgátló gyógyszerek mellett a diófalevél teát belsőleges fogyasztásra nem javasoljuk. Terhesség, szoptatás alatt, valamint gyermekeknek 12 éves kor alatt szintén nem ajánlott a fogyasztása. 

Az orbáncfű teája gyulladáscsökkentő, vírusgátló hatású, este lefekvés előtt fél-1 órával javasolt meginni egy csészével. Csak kúraszerűen fogyasztható, legfeljebb 6 hétig. A kúra azonban 4 hét szünet után megismételhető. Fontos azonban tudni, hogy az orbáncfüvet nem mindenki ihatja. Epekő esetén, illetve erős hatású vérhígító vagy véralvadásgátló gyógyszerek mellett nem alkalmazható. Azoknak sem ajánljuk, akik orvosi kezelés alatt állnak és rendszeresen fogyasztanak altató, nyugtató vagy antidepresszáns hatású gyógyszereket. Az orbáncfű lassítja a szívgyógyszerek felszívódását és csökkentheti a fogamzásgátlók hatékonyságát is. Fogyasztása tehát körültekintést igényel, minden esetben konzultáljon róla kezelőorvosával. Terhesség, szoptatás alatt, valamint gyermekeknek 12 éves kor alatt szintén nem ajánlott a fogyasztása. 

A szintén vírusgátló citromfűlevél teát napi 1-3 csészével javasoljuk inni. Fogyasztásában nem szükséges szünetet tartani. Terhesség, szoptatás alatt, valamint gyermekeknek 12 éves kor alatt naponta egy csészével ajánljuk.

Ajánlott termékek