Petefészek ciszta

Petefészek ciszta esetén Szabó Gyuri bácsi egyik nap egy csésze cickafark, a másik nap pedig egy csésze diófalevél teát javasol inni 2 hónapon keresztül felváltva. A kúrát egy hónap szünet után javasolt megismételni.

A fenti teákkal hüvelyöblítést (irrigálást) is ajánl, szintén felváltva, egyik nap egyiket, másik nap másikat használva. Ehhez egy púpozott evőkanálnyi teafüvet 3 dl vízzel kell leforrázni, 20 percig lefedve állni hagyni, majd leszűrni. Felével reggel kell irrigálni, a másik felével pedig este. A teát estig a hűtőben letakarva kell tárolni, használat előtt langyosítani.

A felhasznált teafüvek szüredékét külsőleg is lehet alkalmazni. Éjszakára kívülről a hasra kell helyezni dunsztkötésben, oda, ahol a ciszta található. Ezt 2-3 naponta lehet ismételni az addig összegyűlt szüredékkel. Felhasználásig hűtőben kell tartani, majd langyosra melegítve gézbe vagy vékony vászonba tenni és a hason átkötni műanyag fóliával, majd egy száraz textil darabbal (pl. sállal) rögzíteni.

Erős hatású vérhígító vagy véralvadásgátló gyógyszerek mellett a diófalevél teát belsőleges fogyasztásra nem javasoljuk.

Terhesség, szoptatás alatt nem ajánlott ez a kúra.

Ajánlott termékek