Stressz

Tartós stressz, szorongás, folyamatos idegeskedés vagy idegi kimerültség esetén a gyógynövények is segítségünkre lehetnek.

Napközben 1-3 csésze citromfűlevél tea vagy 1-2 csésze Az erdő csendje teakeverék fogyasztását ajánljuk, ezek kiváló nyugtató hatásúak.

A citromfűlevél tea helyett a citromfű alkoholos kivonata is alkalmazható, naponta legfeljebb 3×20 csepp.

Az orbáncfű teát este lefekvés előtt fél-1 órával javasolt meginni egy csészével. Csak kúraszerűen fogyasztható, legfeljebb 6 hétig. A kúra azonban 4 hét szünet után újra és újra megismételhető, amíg szükséges és indokolt.

Fontos azonban tudni, hogy az orbáncfüvet nem mindenki ihatja. Epekő esetén, illetve erős hatású vérhígító vagy véralvadásgátló gyógyszerek mellett nem alkalmazható. Azoknak sem ajánljuk, akik orvosi kezelés alatt állnak és rendszeresen fogyasztanak altató, nyugtató vagy antidepresszáns hatású gyógyszereket. Az orbáncfű lassítja a szívgyógyszerek felszívódását és csökkentheti a fogamzásgátlók hatékonyságát is. Fogyasztása tehát körültekintést igényel, minden esetben konzultáljon róla kezelőorvosával.

A Macskagyökeres teakeverék olyan gyógynövényekből áll, melyek nyugodt éjszakai pihenést biztosítanak. Lefekvés előtt fél órával kell elkortyolgatni a keverékből egy csészével. Folyamatos fogyasztása nem okoz hozzászokást, de altató-, nyugtatószerek vagy antidepresszáns tabletták mellett nem ajánlott alkalmazni.

Terhesség, szoptatás alatt, valamint gyermekeknek 12 éves kor alatt a citromfűlevél teát ajánljuk naponta egy csészével (nyugtalan, szorongó gyermekeknek hígítva adható 1 éves kortól).

Ajánlott termékek