Tüdőgyulladás

Tüdőgyulladás kiegészítő kezelésére a Tüdőfűleveles teakeveréket javasoljuk inni mindennap egy csészével. Ez a teakeverék keserű ízű, erős gyógyhatású, ezért pár óra alatt elosztva kell elkortyolgatni, nem egyszerre meginni. Legfeljebb 3 hónapig fogyasztható napi rendszerességgel. A teakeverék gyulladáscsökkentő, tüdőtisztító hatású és könnyíti a légzést és segíti a letapadt váladék felszakítását.

Terhesség, szoptatás alatt, valamint gyermekeknek 12 éves kor alatt nem ajánlott a Tüdőfűleveles teakeverék fogyasztása.

A fenti teakeverék mellett a gyulladáscsökkentő Kamillás teakeverék is fogyasztható párhuzamosan, a gyulladás mértékétől függően napi 1-3 csészével, étkezések között. Terhesség, szoptatás alatt a napi egy csésze adagot nem szabad túllépni, folyamatosan maximum 2 hétig fogyasztható, utána 2 hét szünetet kell tartani. Gyermekeknek 6 éves kortól hígítva adható egy csészével naponta. Ehhez egy csapott teáskanálnyi teafüvet 2,5 dl forrásból levett vízzel forrázzanak le, majd lefedve hagyják állni 15 percig.

Izzasztó hatása miatt a bodzavirág tea fogyasztása is ajánlott.

Ajánlott termékek